Trouwen in het buitenland? Wat je zeker moet weten.

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat Belgen ervoor om te trouwen in het buitenland. Hierbij denk je waarschijnlijk meteen aan de clichés zoals een feest op het strand of een receptie tussen de wijnvelden in Toscane. Maar waarom kiezen mensen ervoor om te trouwen in het buitenland?

Leuke trouwfoto’s

Een trouwfeest in het buitenland is niet alleen leuk, maar het levert ook erg leuke en vooral originele trouwfoto’s op. Denk maar aan de idyllische beelden in landen zoals Griekenland, Sardinië of in de Provence. Allemaal prachtige decors voor een trouwfeest.

Beperk het aantal gasten

Trouwen in het buitenland is niet alleen leuk en origineel, maar het is ook duur. Afhankelijk van de locatie waar je trouwfeest zal plaatsvinden, kan het zijn dat je bijvoorbeeld niet de gehele familie kunt uitnodigen om de kosten te drukken.

Samen met je gasten op reis

Het leuke aan trouwen in het buitenland is dat je eigenlijk op reis bent met je gasten. Je laat ze niet alleen een onbekende locatie ontdekken, maar je laat ze er ook enkele dagen verblijven waardoor je niet alleen kunt genieten van je trouwfeest in het buitenland.

Welk documenten heb je nodig?

Net als wanneer je in België zou trouwen, moet je ook tijdens een huwelijk in het buitenland rekening houden met enkele zaken. Zo heb je om het huwelijk te voltrekken en dus in het buitenland te kunnen trouwen enkele documenten nodig. Hiervoor moet je contact opnemen met de buitenlandse autoriteit die jouw huwelijk zal voltrekken.

Schrijf je buitenlandse huwelijksakte over in België

Na je huwelijk in België ga je best langs bij de diensten van jouw gemeente om zo de buitenlandse huwelijksakte over te schrijven in de Belgische registers van de burgerlijke stand. Dit is niet verplicht, maar het is wel makkelijker om later bijvoorbeeld uittreksels of afschriften op te vragen van die akte. Om de huwelijksakte in België te kunnen overschrijven moet deze wel eerst erkend worden.

Hoe laat je een buitenlandse huwelijksakte in België erkennen?

Vooraleer een buitenlandse huwelijksakte in België kan erkend worden, moet deze aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet de buitenlandse akte opgesteld zijn door de buitenlandse bevoegde autoriteit, en deze buitenlandse akte moet ook gelegaliseerd zijn. Bovendien moet je de handtekening van de buitenlandse beëdigde vertaler ook laten legaliseren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *