5 dingen die je zeker moet weten als je in het buitenland gaat studeren

De grenzen tussen landen worden steeds vager. Dat geldt niet alleen voor avonturiers en reizigers maar bijvoorbeeld ook voor studenten. Steeds vaker kiezen jongeren ervoor om (een gedeelte van) hun studie in het buitenland te volgen. Denk je er ook over na om dit te gaan doen? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker moet weten. Hieronder zetten we er vijf op een rijtje.

Paspoort
Zonder paspoort kom je nergens. Zorg dus dat je beschikt over een paspoort dat tot minimaal zes maanden na je terugkeer geldig is. Bovendien is het in sommige landen nodig om een visum te regelen. Zeker als student gebeurt dat regelmatig. Je bent officieel namelijk geen toerist en daardoor zijn de eisen van bepaalde landen wat strenger. Zorg dat je dit vooraf allemaal goed uitzoekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Doe dit overigens ook ruim van tevoren. Het aanvragen van een visum voor bepaalde landen kan namelijk de nodige tijd in beslag nemen.

Loop je verzekeringen na
Wanneer je naar het buitenland gaat, is het belangrijk om te weten of je goed verzekerd bent. Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan en wanneer je in het buitenland studeert zijn de regels van veel verzekeringen weer net even iets anders. Ook dit is iets waar je vooraf goed naar moet kijken, zodat je op het moment dat je de verzekering nodig hebt niet in de problemen komt. Bekijk welke verzekeringen je hebt en of deze ook in het buitenland gelden. Bekijk vooral goed voor welke dingen je wel en niet verzekerd bent bij je reisverzekering.

Verdiep je in het land van bestemming
Ga niet naar een ander land reizen met de instelling ‘we zien wel hoe ze daar leven’. Het is belangrijk om vooraf goed uit te zoeken wat de regels, gewoonten en gebruiken zijn van het land waar je gaat studeren. De eerste indruk die mensen van je krijgen is erg belangrijk en als je laat zien dat je ge├»nteresseerd bent in het land en al dingen hebt opgezocht, helpt dat enorm. Bovendien begrijp je veel beter de wijze van leven de manier waarop mensen met elkaar omgaan als je jezelf vooraf hebt ingelezen.

Koop een vliegticket op het juiste moment
Wacht vooral niet tot het laatste moment met het kopen van een vliegticket. Dan kan het namelijk ineens een stuk duurder zijn dan je in eerste instantie dacht. Als je goedkope vliegtickets wil aanschaffen, is timing en een klein beetje geluk van groot belang. Kijk geduldig rond tot je een goede en aantrekkelijke aanbieding ziet en profiteer daar vervolgens zo snel mogelijk van!

Werk aan je taal
Wanneer je in een land gaat studeren, is het wel zo fijn dat je in ieder geval wat basisbeginselen van de taal kent. Natuurlijk zal de voertaal tijdens je studie en in contact met andere studenten voor Engels zijn. Maar toch is het verstandig om wat basiszinnen van de lokale taal te kennen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *